Zin en onzin van zoekmachine optimalisatie (SEO)

Online marketeers voeren al lange tijd een felle discussie over de voors en tegens van zoekmachine optimalisatie. Voor klanten is het vaak lastig om vast te stellen wat je er aan hebt.

Feit is dat niemand weet hoe Google precies zoekt. Veel geld investeren in optimalisatie is dus een hachelijke zaak, omdat wat de ene week een hoge positie oplevert, de volgende week alweer achterhaald kan zijn. Bureaus die ermee schermen dat ze een hoge positie voor uw site kunnen garanderen, vertellen dus niet het hele verhaal. Bovendien komt het niet zelden voor dat ze technieken toepassen waar Google niet van gediend is en die ertoe leiden dat uw site uit de resultaten verwijderd wordt.

Beter is het om uw geld te besteden aan het maken van een site die perfect past bij wat uw klanten zoeken. Dus: interessante, goed geschreven content die regelmatig ververst wordt. Inventariseer op welke zoektermen u gevonden wilt worden en zorg dat de content daar optimaal op aansluit. Het bezoek kunt u daarnaast stimuleren door gericht op andere sites te adverteren of met een Google AdWords campagne. Voordeel daarvan is dat u perfect kunt monitoren wat de investering u oplevert.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*