Publiceren van artikelen als optimalisatiestrategie

Het publiceren van artikelen of persberichten kan een prima optimalisatiestrategie zijn. Het kan u waardevolle links naar uw website en een betere positie in Google opleveren. Maar hoe pakt u dit aan?

Let op wat u publiceert

Publiceer uw allerbeste content niet op artikelsites maar op uw eigen website of weblog. Anders loopt u het risico dat uw website minder bezoekers trekt. Artikelen moeten ervoor zorgen dat de interesse van lezers gewekt wordt, zodat ze naar uw site gaan om nóg betere informatie te krijgen. Altijd goed zijn lijstjes en ‘to do’ tips. Net als de verwijzing ‘het volledige artikel vindt u op de website’.

Publiceer niet te veel artikelen op één website

Spreid uw artikelen over meerdere sites, dat zorgt voor een betere ranking. En publiceer hetzelfde artikel niet op te veel sites; u krijgt misschien iets meer aandacht, maar het levert geen extra punten op voor uw ranking.

Zorg voor links bij uw artikel

Let op dat de website waarop u wilt publiceren in zogenaamde ‘dofollow’ links voorziet, en plaats een tekstlink in uw ondertekening – daarmee worden de links zichtbaar voor zoekmachines.

Als u in de hoofdtekst een link opneemt naar uw website, wordt deze meestal voorzien van een ‘nofollow’ label, zodat de zoekmachines de link negeren – en het komt bovendien minder professioneel over.

Overdrijf het niet

Als u een ‘gemiddelde’ website wilt optimaliseren, publiceer dan niet te veel artikelen. Een per maand is meer dan genoeg. Hebt u een enorme website met veel wisselende informatie, dan is een artikel per week een optie. Maar artikelen schrijven kost tijd, en er zijn ook andere manieren om goede links naar uw website te krijgen.

Zoek de beste artikelsites

Kies zorgvuldig de beste artikelsites en plaats nooit meer dan twee artikelen per site, want meer artikelen op dezelfde site leveren niet meer ranking op. Bekende artikelsites zijn www.nujij.nl, www.kennisportal.nl en www.managementsite.nl.

Zoek naar niche websites

Zoek websites die informatie publiceren op het terrein van uw business en probeer daar uw artikelen te plaatsen. Zit u in de financiële wereld? Probeer dan een artikel te plaatsen op www.bizz.nl. Via een zoekopdracht in Google, bijvoorbeeld “artikelen finance”, kunt u meer geschikte websites vinden op uw terrein.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*